Домашен тест за проверка на сърцето

Домашен тест за проверка на сърцето

Изследователи от Европейското кардиологично общество препоръчват лесен метод за профилактика на сърдечната дейност, който можем да практикуваме в домашни условия. Всичко, което ни е необходимо за него, са хронометър и стълбище.

Проучването им разкрива, че времето, необходимо на някой да изкачи 60 стъпала, може да разкрие цялостното здраве на сърцето му и риска от сърдечносъдово заболяване. „Тестът по стълбите е лесен начин да проверите здравето на сърцето си“, казва авторът на изследването д-р Хесус Петейро, кардиолог от университетската болница „Ла Коруня“, в съобщение за медиите.

„Ако ви отнеме повече от минута и половина, за да изкачите 60 стъпала, сърцето ви не е много добре и би било хубаво да се консултирате с лекар“. Проучването изследва 165 пациенти, които показват симптоми на сърдечносъдово заболяване и са били насочени за тестване на упражнения за сърцето.

Всеки от тези пациенти се е изправял пред проблеми, включително болка в гърдите или задух, по време на натоварването. Целта на изследователите е била да проучат връзката между редовните ежедневни дейности (като изкачване на стълби) и лабораторните упражнения за сърдечноболни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *