Домашна лимонада с розмарин подсилва паметта

Домашна лимонада с розмарин подсилва паметта

Розмаринът е ароматно растение, което има многобройни полезни свойства за нашето здраве. Той е добър стимулант, който помага за лечението на всичко – от храносмилателни проблеми до респираторни заболявания, но ако има нещо, с което розмаринът се отличава, то е, че се използва широко за лечение на проблеми с паметта, както и едно от основните заболявания, произтичащи от това разстройство: болестта на Алцхаймер.

Това е естествено лекарство, което ще ни помогне да подобрим когнитивната си система благодарение на основните си съставки (терпени), сред които се откроява 1,8-цинеолът. Този тип съединение се въвежда в кръвоносната система чрез вдишване и е в състояние да напусне кръвоносните съдове в мозъка, където взаимодейства с рецепторите на този орган.

Розмариновата лимонада придоби популярност в цял свят не само заради приятния си вкус, но и заради полезните си свойства за здравето на организма. Розмаринът е ароматно растение, известно с употребата си в готвенето и лечебните си свойства, което съдържа биоактивни съединения като фенолни киселини, флавоноиди и антиоксиданти, които могат да осигурят ползи за здравето.

Билката е носител още на биоактивни молекули и фитосъединения, което означава, че е доста полезна за противовъзпалителни, антиоксидантни и антипролиферативни ефекти. От своя страна лимонът е цитрусов плод, широко признат с високото си съдържание на витамин С и антиоксиданти. Витамин С е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система. За да си приготвите лимонадата за подобряване на паметта, са ви нужни 1 стрък пресен розмарин,1 лимон, 500 мл вода.

Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете стръка розмарин и да го поставите в буркан. След това изстискайте сока от един лимон и го добавете в буркана. Кипнете водата и с нея залейте розмарина и лимона. След това оставете сместа да престои 10 до 15 минути. После прецедете, оставете да изстине и консумирайте. Добре е да го правите без подсладител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *