Домашни рецепти за пречистване на черния дроб без лекарства

Традиционната медицина винаги ни помага да лекуваме, възстановяваме и укрепваме тялото си пълноценно. Затова ни се налага понякога да поглеждаме към рецепти за прочистване на черния дроб с билки, които са много достъпни, а понякога те могат да бъдат напълно безплатни, ако знаем как да ги събираме, пише zdrave.to.

Единственото нещо, което трябва да разберете е, че при сериозни заболявания на всеки вътрешен орган включително и на черния дроб е по-добре да не се надявате на алтернативни методи на лечение, а да се консултирате с квалифициран лекар, тъй като в някои случаи рискувате живота си, като не стопирате болестта.

Още едно предупреждение – ако ще събирате билки, отправете се към дълбините на гората, далеч от пътните кръстовища и града. В близост до пътя на земята се натрупват различни токсини, промишлени емисии, замърсяващи околната среда и т.н., те се заселват върху билките и растенията, като по този начин ги правят не полезни, а вредни.

Рецепти за прочистване на черния дроб у дома с лечебни билки:

1. Пригответе настойка от шипка вечерта и я оставете да престои. Най-добре е да се приготви инфузията в термос. За това са необходими 3 супени лъжици сушени плодове от шипка, които да се залеят с 500 мл гореща преварена вода.

Сутрин изсипете три супени лъжици сорбитол в термоса с инфузията от шипка и изпийте една чаша. Сега за около час трябва да изчакате „ефекта“, въпреки че за много хора черният дроб започва да се изчиства активно, след като човек закуси. Като закуска е най-добре да ядете салата от пресни плодове или зеленчуци с капка зехтин.

2. Пригответе отвара от съцветия, мече, жълт кантарион и царевични стигми. Изсипете 1 супена лъжица от всяка билка в тенджера и налейте 2 литра чиста вода, оставете да заври и отстранете от котлона. Трябва да пиете този бульон по 1 чаша преди хранене в продължение на 2-4 седмици.

3. Цветове от невен около 50 грама се заливат с литър вряща вода и се оставя да се вари, пийте по 1 чаша половин час преди хранене в продължение на три седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *