Древна рецепта със смокини за силен имунитет и здраво сърце

Древна рецепта само с две съставки дава сила на имунитета и ще подобри състоянието при болно сърце и проблеми с кръвоносните съдове. За сърце, като очистващо, подсилващо и подмладяващо средство, смокините са най-добрия избор. Те са предпочитани от лечители и диетолози не само когато са пресни, но и сушени. Смокините са полезни поради много причини за нашето здраве. Те могат буквално да обновят човешкия организъм и имат благоприятен ефект върху цялото тяло.

Смокините се считат за най-добри по отношение на полезните си свойства, особено онези, чиито плодове са светложълти на цвят и не са презрели. По време на процеса на сушене количеството протеин в смокините се увеличава до 3-6%, а захарта до 50-70%, докато пресните смокини съдържат само 1% протеини и 15-20% захари

Смокини за нашето здраве

Естествените захари се усвояват най-добре и лесно. Сушените смокини са способни да умножат енергията, произведена от тялото, да подобрят настроението, ефективността и умствената дейност.

Сушените смокини съдържат огромно количество фибри и заради това човек запазва чувството на ситост за дълго време. Те подобряват функционирането и на стомашно-чревния тракт.

Сушените смокини са богати на хранителни вещества като калий, магнезий, желязо, калций и витамини от група В.

Високото съдържание на пектин в смокините ги прави ефективни за заздравяване на съединителната тъкан и особено при наранявания на ставите и костите.

Сушените смокини имат способността значително да повишават антиоксидантната активност на кръвната плазма, а веществото рутин, на което са особено богати, помага за укрепване стените на капилярите и насърчава по-активното усвояване на витамин С.

Сушените смокини са полезни при запек и са отлично слабително средство. Ежедневната им консумация намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Тази древна рецепта се използва повече от едно хилядолетие за оздравяване на тялото, за подобряване на физическите и умствените способности и за лечение на много заболявания.

Стара рецепта само с две съставки

Това естествено лекарство помага за подобряване на храносмилането, подпомага отслабването и елиминирането на токсините от тялото. Богато е на калций и калий, които укрепват сърцето и кръвоносните съдове. Страхотно за подобряване на кожата и тена.

Помага за укрепване на имунната система и ускоряване на метаболитните процеси.

За да го направите ще са ви необходими 20 броя сушени смокини и зехтин.

Подготовка:

Вземете 20 сушени смокини, разрежете всяка на две и поставете в буркан, за предпочитане от тъмно стъкло. Ако нямате такъв, увийте го с фолио. След това добавете зехтина, така че смокините да са напълно покрити и да има малко отгоре.

Оставете буркана да престои в хладилник или на хладно място в продължение на 40 дни.

Как се използва?

Консумирайте по половин смокиня и 1 чаена лъжичка от зехтина, в който са престояли смокините. Препоръчително е да се взима 5-10 минути преди закуска. Взимайте от смокините, докато свърши съдържанието на целия буркан.

Лечебният ефект на това естествено лекарство се усеща още преди да сте завършили втория буркан (дозата за един лечебен курс са 40 смокини, разпределени в два буркана). Това лечение може да се повтаря 2-3 пъти годишно. Старите билкари препоръчват да се прави след края на зимата и малко преди да свърши есента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *