Древноиндийски метод за лечение на белите дробове и удължаване на живота

В медицинските трактати на древните индийски лечители има описан специален метод за прочистване на организма и по-специално на белите дробове.

Техниката за прочистване на белите дробове се основава на факта, че храносмилането започва в устата, където има много жлези. Това са слюнчените, подмандибуларните, сублингвалните и околоушните жлези. Една от спецификите на работата на слюнчените жлези се състои в отделянето на метаболитни продукти и вещества, съдържащи се в кръвта.

Слюнката е алкална. Когато човек използва олио или масло за смучене и жабуркане, количеството кръв, преминаващо през слюнчените жлези, се увеличава шестократно. Така се възобновява цялата енергия на човека и на неговите фини вътрешни тела. Според източната медицина, фините тела включват етерното, астралното, менталното и будхическото тяло. Това са пет положителни енергии. Цялата кръв преминава и се прочиства през този особен, вътрешен филтър.

Ако описаната по-долу процедура се прави систематично, докато се вдишва въздух изключително през носа, тогава маслото или олиото, което се използва за изчистване, започва да прочиства белите дробове и се абсорбира в кръвта. В този случай може да подобрите състоянието при задух, ишиас, менингит, фронтален синузит, фарингит, хронични стомашни заболявания и много други, като освен това ще удължите значително живота си.

Човешкото тяло е така подредено, че се опитва само да се отърве от голямо количество примеси, именно през горните дихателни пътища – устата, очите, езика, носа, ушите и най-важното чрез белите дробове. Тези, които са практикували гладуване, добре знаят, че езикът пръв алармира за съдържанието на отпадъци в тялото. В случай, че сте прочистили тялото чрез лечебно гладуване, тогава може да започнете да прочиствате белите дробове. За да направите това, трябва да вземете една супена лъжица масло (качествено олио) в устата си. За целта не е задължително да го смучете или да го прекарвате из цялата устна кухина, а да започнете да контролирате дихателния процес.

Техника за прочистване на белите дробове

1. Вдишайте през носа със затворена уста.

2. Задържате дъха си, точно в този момент маслото попада в кръвта, докато абсорбира токсините, премахвайки патогенната микрофлора от клетките, която, засягайки човешкото тяло, го разболява и скъсява живота му. Това може да са соли и други вещества, напълно ненужни за организма.

3. Издишвайте през леко отворена уста. За да се избегне изтичането на маслото, главата трябва да се спусне леко назад.

Целият процес се повтаря в абсолютно същата последователност в продължение на 24 минути.

Вдишвате през носа плавно и бавно в продължение на 7 секунди, след което има задържане на дъха за 5 секунди. Издишвате през устата в продължение на 10 секунди. Чрез вдишване на въздух през носа и издишване през устата се получава естествено и спонтанно прочистване.

И така – да повторим:
– вдишване през носа -7 секунди;
– задържане на дъха – 5 секунди;
– издишайте през устата – 10 секунди.

За да подобрите прочистващия ефект, докато издишвате през устата, в продължение на 12 минути повтаряйте фразата: „Белите дробове се прочистват, прочистват, прочистват.“ Накрая маслото се изплюва.

За да се поддържа високо ниво на жизненост, тази процедура е добре да се прави сутрин на гладно.

Когато се води правилен и здравословен начин на живот, допълнителното прочистване на белите дробове значително удължава годините на човека.

Консумираният от нашите дробове въздух е символ на ума, така че със здрави дробове човек мисли по-плодотворно, настроението му е по-добро, тъй като и дишането е по-ефективно. От друга страна, човек с болни бели дробове е песимист, който вижда всичко в черно, забелязвайки само провалите и разочарованията.

Белите дробове отговарят не само за дишането

Здравето на кожата и косата също зависят от тях. Всъщност, само здравите хора имат здрав и свеж вид на кожата, а косата им е гъста и блестяща. Лошото настроение, безпричинният гняв, тъгата и меланхолията се отразяват много негативно върху белите дробове. В някои случаи могат да причинят дори и белодробна туберкулоза. Депресията има абсолютно разрушително въздействие върху белите дробове.

В съвременния свят, който е толкова неблагоприятен от гледна точка на околната среда, особено в големите индустриални градове, белите дробове постоянно са изложени на вредни влияния. Разболеят ли се, тогава всички функции на човешкото тяло ще бъдат нарушени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *