Дълголетието зависи много от начина на дишане

Повечето хора дишат неправилно. Това е така, защото те смятат, че тялото само регулира необходимото количество въздух. И едва след появата на задух, започват да се тревожат и приемат различни мерки: спазване на диета, извършване на специални упражнения или приемане на лекарства.

Ако веднъж седмично, например в неделя по време на разходка дълбоко вдишвате въздух, това не означава, че сте направили достатъчно за здравето си. За тази цел е необходимо всеки ден да бъдем на чист въздух. Той не може да се замени нито с лекарства, нито с масажи, вани, кремове и лосиони. Дори и старателно спазваната диета няма да способства за обновяването на организма, ако не е придружена с правилно дишане.

Движейки се по време на дишането диафрагмата действа на сърцето като своеобразен масажор, облекчава неговата работа и помага при снабдяването на организма с кръв.

Тесните сутиени затрудняват кръвообращението и свободното дишане. Стегнатите колани в талията могат с времето да доведат до дегенериране на диафрагмата.

Направени на отворен прозорец или на чист въздух, всекидневните упражнения помагат за запазването на здравето. Свободното и дълбоко дишане трябва да стане за организма естествено. Всекидневните упражнения, състоящи се от 10 вдишвания и 10 издишвания, са напълно достатъчни. По време на дишането трябва да отпуснете мускулите си.

През първите дни се старайте да дишате дълбоко, като заставяте и диафрагмата да участва в този процес. След това, когато вече не е необходимо да контролирате съзнателно всяко вдишване, трябва едновременно да разширявате гръдната клетка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *