Дъщерята на великия Петър Димков: Ореховата тинктура на татко бори 50 болести

Известната художничка Лили Димкова е дъщеря на големия народен лечител Петър Димков. От малка тя е устремена към изкуството, но неминуемо наследява огромна част от заветите и рецептите на своя баща, излекувал хиляди хора с помощта на познанията си в народната медицина.

Лили Димкова определя като най-силна рецептата за орехова тинктура на баща ѝ, която е подходящо да се приготви именно през есента, когато е сезонът на орехите. Този илач е съставен изцяло от натурални продукти и има уникално действие при пациенти със захарен диабет, проблеми с щитовидната жлеза, нисък имунитет, ставни болки, главоболие, храносмилателни разстройства, гастрит на стомаха, миома на матката и още редица заболявания и диагнози.

Тинктурата е елементарна и евтина за приготовление. В нея обаче не се използват нито самите орехови ядки, нито пък обелките или черупките на орехите, а техните прегради, с които са обвити. Те се отделят след счупването на орехите. Необходимото количество е 2 супени лъжици от тях.

После се поставят в стъклен буркан, като преди това се начупват. След това съдът се пълни догоре с водка. Затваря се плътно и така се оставят на тъмно и проветриво място. Нужно е илачът да престои две седмици. След този двуседмичен период лечебната орехова тинктура е готова за употреба. Може да започне лечението. Стартира се с прием на 20-30 капки от тинктурата, като се разтварят в минимално количество вода и се пият. После може да се приеме още малко вода. Прави се ежедневно, не се прекъсва приемът. Курсът на лечение е дълъг от три седмици до три месеца.

Лили Димкова съветва да се консумират орехи, плодове и сурови ядки целогодишно.

„Полезно е също да се яде чесън и лук – те също очистват кръвта. Всяка вечер татко изяждаше по девет ореха, които засилват паметта, и той е доказателство за това, защото на 95 години имаше отлична памет. От него знам, че горещата вода също е изключително полезна. Всяка сутрин аз изпивам по една чаша гореща вода“, допълва още наследничката на лечителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Какво се случва с тялото ни, ако всеки ден ядем по 1 глава цвекло
Next post Как да победим коварните вируси – вълшебните рецепти на Ванга