Дядо Влайчо лекува болни от отвъдното!

Наскоро се навършиха 40 години от смъртта на пророка Дядо Влайчо. Пред мемориалния му комплекс в родното му село Коньово и досега се тълпят хора, като вярват, че предметите, изложени там, имат свръхестествена сила, а макар и от света на отвъдните, лечителят продължавал да помага на всички, които ходели в дома му.

Пророкът Влайо Жечев е предсказал не едно и две събития от историята на България, дал е много съвети на объркани хора, които са го търсили за помощ и е бил сравняван с Ванга, като дори самата тя казвала, че той бил по-голям ясновидец от нея.

Дядо Влайчо, както му казват всички още от млад, е роден на 15 август 1894 г. в Коньово, Новозагорско. Никой не пише за него приживе, но сред народа е изключително популярен. Наричат го Безсребреник, защото не вземал и стотинка, а дарбата му е донесла повече беди, отколкото ползи, защото често бил наказван заради нея. Едва 10-годишен, Влайчо предрича Балканската война. „Пасях воловете в гората и видях война. Прибрах се в селото и казах, а те не ми вярват. Казват ми: Много знаеш…“, пише в спомените си феноменът. Силата на дарбата му се отключва след тежко боледуване през 1920 г. През 30-те години по височайша покана в двореца във Враня Влайчо се среща дори с цар Борис III. Посредник на срещата е царският съветник Любомир Лулчев. Царят живо се интересува дали ще има наследник на трона.

Пророкът предрича, че престолонаследникът ще е от мъжки пол. Заради популярността му сред народа комунистическата власт започва да го притеснява още в първите години след 9.09.1944 г. Карат го да се признае за „шарлатанин“ и да се откаже от твърденията, които не са в съгласие с материалистичната марксическа идеология… В едно от виденията си през 1947 г. Влайчо предвижда с точност скорошната смърт на Георги Димитров. Въпреки че познал датата, заради това пророчество комунистите го обявяват за народен враг и го пращат в лагери. През 60-те години в. „Работническо дело“ организира национален конкурс анкета за ясновидци. Първенец е новозагорецът, докато пророчицата от Рупите остава втора. Едва тогава комунистическата власт започва да го търси за съвети. Лично Людмила Живкова отива да го пита за съдбата на близките си. Той обаче ѝ разказва мрачни неща както за баща ѝ, така и за бъдещето на страната.

За дарбата му най-добрите свидетелства са от хората, които са пращали многобройни благодарствени писма, съхранени до днес в специален музеен кът, посветен на пророка в родното му село, казват близките на ясновидеца. Съпругата на племенника му Жечо Жечев, Мария Жечева, която е автор на книга за ясновидеца, потвърди необикновените факти около феномена. „Имаме много благодарствени писма, защото освен като пророк той се е изявявал като лечител – много хора е излекувал, даже се явявал в сънищата им, уверява Жечева. – Например на една жена, на чиято гърда излиза нещо и трябвало да я оперират, през нощта се явява и ѝ казва за някакво лекарство и тя се излекува. Жената е още жива.“

„Беше много скромен, с четвърто отделение, но ни е оставил и своя автобиография. В нея пише: „В Европа Ванга е втора, а първи е – многоточие, явно е искал да каже за себе си“ – разказва Мария Жечева. Говори се, че малко преди да си отиде от този свят през 1981 г., пророкът на народа, както вече го наричали, разказал какво вижда за следващите десетилетия. Той обяснявал, че ще има политическа промяна и комунистите няма да управляват България. Имал видения, че ще има екологично замърсяване, че все повече ще стават районите, в които ще има негодна почва. Затова давал съвети да се ядат повече плодове и зеленчуци, които виреят нависоко. По този начин нямало как да поемем от отровите на земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Синдром на неспокойните крака: Как да се справите с крампите?
Next post Само кафето на джезве е полезно за сърцето