Д-р Емилова: Яжте по 1 кг круши, ябълки и грозде за стройна фигура

Д-р Людмила Емилова, която наскоро навърши 80 години, е диетологът на всички родни звезди. За нея есента е най-благоприятният сезон да се отървем от излишните килограми и да проведем детокс на организма.

Д-р Емилова изповядва едно златно правило, а именно – да се консумират единствено и само сезонни плодове и зеленчуци. Тя твърди, че есента е може би най-подходящият сезон за лека диета. Тогава има изобилие от различни плодове и зеленчуци, които са расли на слънце и са наситени с витамини, ензими, минерални соли, микроелементи и антиоксиданти.

Те увеличават защитните функции на организма ни, като същевременно укрепват имунитета. Те дават отражение дори на външния ни вид, подобрявайки начина, по който изглеждаме. Това се дължи най-вече на плодовете, които съдържат вещества, оказващи позитивно влияние на кожата, косата и ноктите. Плодовете и фрешовете са подходящи за редовна консумация през сезона, което се отразява добре на визията ни, казва д-р Емилова.

„Независимо дали ще е за период от 5, 10, 15 или 20 дни, това е чудесен начин да изчистим своя организъм от токсините. А това води и до сваляне на излишните килограми. Така се изчистваме от отровните и ненужни на организма ни вещества.

Ставаме по-стройни, а със сигурност и по-здрави. По-хубаво от това няма“, категорична е диетоложката. Има няколко определени плодове, които са жизненоважни в битката с подкожните мазнини, твърди лекарката. Това са крушите, ябълките и гроздето.

В програмата на д-р Емилова за есенно отслабване се включва консумацията на 1 килограм пресни плодове на ден. Също така пият се поне по четири билкови чая, които могат да се овкусят с мед. По-късно към тях се добавят фрешове от плодове и зеленчуци, както и зеленчуков бульон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *