Един необичаен метод, който помага при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане е хронично заболяване, което нарушава нормалното кръвообращение и увеличава риска от сериозни здравни проблеми. Спазването на правилна диета е от съществено значение за контролиране на високото кръвно налягане, и тук идва на сцена една нова идея, която може да помогне – ролките с авокадо и зехтин.

Авокадото и зехтинът са два от хранителните продукти, които са известни със своите благоприятни влияния върху сърдечно-съдовата система. Те съдържат монозаситени мазнини, които помагат в регулирането на кръвното налягане и намаляването на риска от сърдечни заболявания.

Ролките с авокадо и зехтин са лесни за приготвяне и могат да бъдат включени във вашата диета като вкусна закуска или леко ястие.

Ето как да ги приготвите:

  • 1 голямо авокадо
  • 2 листа нори (водорасли за суши)
  • 1 чаша пълен зърнест ориз (сготвен и подправен с растителен зехтин)
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. лимонов сок

Разрежете авокадото наполовина, премахнете костилката и нарежете плода на тънки и дълги ленти.

Подгответе работната повърхност и сложете листовете нори с гланца надолу. Поставете половината от сготвения ориз в центъра на всеки лист. Поставете нарязаните ленти от авокадо върху ориза. Посипете сол и черен пипер на вкус и поръсете с лимонов сок.

Внимателно навийте ролките, като започнете от единия край и работете към другия, използвайки малко вода, за да залепите краищата на нори. С нож острийте всяка ролка на малки резци и сервирайте с любимия си сос за суши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *