Една лъжица ябълков оцет на ден ще направи чудо с тези проблеми

В тази течна подправка се съдържат витамини, минерали, аминокиселини, полифеноли и много безвредни киселини за тялото като лимонова, млечна и ябълчена.

Според последните проучвания миксът от компоненти в ябълковия оцет може да повлияе добре върху здравето, пише mila.bg. Ако приемате по 1 с.л. ябълков оцет в продължение на 60 дни ще имате следните ползи за здравето.

Стабилизира кръвната захар

Този оцет има антигликемичен ефект. Смята се, че оцетната киселина може да намали кръвната захар, възпрепятствайки пълното абсорбиране на сложните въглехидрати.

Ябълковият оцет подобрява чувствителността на инсулина с 19 процента при пациенти с диабет тип 2 и с 34 процента при хората, които са в преддиабетно състояние.

2 с.л. ябълков оцет преди лягане намалява кръвната захар с 6 процента нивото й сутринта.

Защитава сърцето

Полифеноли в него спъват оксидирането на лошия холестерол и подобрява здравето, като пречи на организма да заболее от сърдечно съдови болести.

Помага за отслабването

Оцетната киселина има способността да намалява чувството за глад, засилва метаболизма и елиминира излишната вода в тялото. Тези три фактора са едни от най-важните за загубата на тегло.

Добре е за храносмилането

Гастроезофагеалният рефлукс е резултат от прекалено много киселина в стомаха. С 1 с.л. нефилтриран ябълков оцет, разтворен в чаша на вода, веднъж на ден може да балансирате киселинността. Пектинът в оцета може да облекчи и чревните спазми.

Успокоява артрита, скованите стави и подаграта

Регулярната употреба на ябълковия оцет помага за намаляването на болките в ставите и възпалението при подагра. Ябълчената киселина в тази подправка разтваря кристалите в пикочната киселина в ставите и подпомага изхвърлянето им от тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *