Ежедневни навици, които водят до поява на бръчки

Един от най-големите врагове на кожата е слънцето. Неговите лъчи са способни да ни състарят, ако не се предпазваме. Съществуват обаче и редица навици, които извършваме всеки ден, но те не са в полза на доброто състояние на епидермиса. Чудите се кои са те?

Търкане на очи

Кожата около очите е много деликатна и лесно се уврежда. Разтриването на тази чувствителна зона я разтяга, разгражда колагена и еластина. Също толкова вредно е и нанасянето на крем с груби, издърпващи кожата, движения.

Захар

Десертите са много вкусни, но не правят услуга на кожата. Според експерти, прекомерният прием на захар може да доведе до образуване на вредни съединения, вследствие на комбинирането на протеина или мазнината със захарта в кръвта. Тези съединения могат да увредят колагена и еластина, което води до поява на бръчки и отпускане на епидермиса. А ако вече сте забелязали първите признаци на стареене, обърнете внимание на бялата козметика на Dior, която си струва да се пробва.

Погледът надолу към телефона

Съсредоточаваме вниманието си към телефона и таблета ежедневно, в продължение на часове. Взирайки се в електронното устройство, огъваме врата си многократно, а това действие води до образуване на линии и бръчки по шията – феномен, наричан от много като “технологична шия” (tech neck). Постоянното движение на врата поставя напрежение върху мускула, което от своя страна създава предпоставка за сбръчкване на кожата, независимо дали движите врата си или не.

Пиене от сламка

За да запазите белотата на зъбите си, много зъболекари предлагат да пиете кафето си от сламка. Дерматолозите, обаче са твърдо против, защото когато използвате сламка, трябва да присвиете устните си. Правейки това често, тънката кожа около устните е склонна лесно да се сдобие с някоя нова бръчка.

Дъвчене на дъвка

Дъвченето изисква мускулна активност, а когато се прави продължително, уврежда колагена и води до поява на бръчки около устните.. Това, разбира се, важи за ежедневното и често дъвчене на дъвка – когато то е рядко не създава проблеми.

Спане по корем

Когато спите по корем, лицето ви е притиснато към възглавницата. След няколко часа в това положение всяка вечер, бръчки започват да се появяват по лицето, там където то е в директен допир с възглавницата. Спането по корем също така води до повишена подпухналост около очите, тъй като тази поза затруднява дренажа на течностите.

Опитайте се да сведете до минимум или да елиминирате поне някои от тези вредни навици и ще видите колко добре ще се отрази това на кожата на лицето ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *