Експерти: Любителите на селфита с тежка болест

Броят на хората, страдащи от „селфи китка“ – заболяване, на което са подложени всички любители на селфита, нараства с всеки изминал ден. Много пациенти вече са се обърнали към болници заради болка в китката. Някои дори са били оперирани. И всичко това, защото по време на снимането китката се деформира, а това може да доведе до силна болка.

Лекарите нарекли болестта „селфи китка“ – вид на така наречения тунелен синдром, причината за който е честото завъртане на китката навътре с цел да се направи снимка.

Такива чести движения водят до прищипване и възпаление на медианния нерв, преминавайки от предмишницата към дланта и пръстите. В резултат на това пациентите могат да изпитат изтръпване на китката и в последствие на цялата ръка. И ако случаят е сериозен, тогава дори може да има остра болка при сгъване и изпъване на ръката, предава Daily Mail.

Експертите смятат, че такива тъжни последици за здравето се дължат на твърде честото и продължително задържане на ръката в необичайно положение. Те са нарекли тази болест „професионална болест“, тъй като тя засяга продавачите и офис работниците, които използват мишката, също така фризьорите и китаристите.

С появата на джаджите, рисковата група значително се е разширила. И така, тя беше допълнена от селфи маниаците, особено тийнейджъри и млади момичета. Между другото, не е изненадващо, че някои известни личности също страдат от това заболяване и самата Ким Кардашиян е сред тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *