Експерт: Студените ръце са признак на сериозни заболявания

Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените ръце може да сигнализират за здравословен проблем. При такъв симптом на първо място трябва да се разбере, защо се е появил, съобщава руския Пети канал.

Специалистът обясни, че в някои случаи студените ръце са физиологична норма – например в студено време при ниски температури на въздуха. „Но ако ръцете са студени, независимо от сезона и температурата в помещението, това може да означава наличие на здравословни проблеми”, подчерта той.

Според Азатян, студените ръце може да са признак на сериозни заболявания като атеросклероза и диабет. Освен това този симптом може да е сигнал за заболяване на щитовидната жлеза и други хормонални проблеми.

Студени ръце има и при болестта на Рейно, когато е нарушено кръвообращението на на ръцете и краката; при пушачи и при пациенти с ниско кръвно налягане.

Причините за това могат да бъдат достатъчно много и за да се помогне на човек с такъв проблем, се препоръчва на първо място отказ от вредните навици, занимания със спорт и физическа активност, редовен контрол на кръвното налягане и на холестерина, препоръча лекарят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *