Ето за какво помагат фъстъците и орехите

Ежедневната консумация на фъстъци и орехи повишава честотата на мозъчните ритми, свързани с познавателните процеси. Изследователи правили електроенцефалограма (ЕЕГ) на доброволни участници в съответното изследване.

Ежедневната консумация на фъстъци, орехи, бадеми повишават честота на гама ритъма, свързана с когнитивната обработка на информацията, обучението и възприемането. По-специално фъстъците увеличавали честотата на делта ритъма, който е свързан с дълбокия сън и възстановяването на организма, твърди индийското издание Zee news, позоваващо се на изследване в САЩ.

Според специалистите орехите са богати на полезни антиоксиданти. Най-много антиоксиданти има в орехите. Впрочем според друго изследване само 10 грама орехи или фъстъци са достатъчни да се намали опасността от смърт, предизвикана от няколко основни нейни причини.

В същото време фъстъченото масло няма този ефект, предаде БГНЕС. Впрочем орехите се борят с рака, намаляват вероятността от възпаления, укрепват сърцето и забавят стареенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Вкусно и полезно: 5 ползи от ореховото масло
Next post 3 съставки, с които човек може да прочисти белите си дробове