Ето кои болести издава сухотата в устата ни

Сухотата в устата може да се появи след консумация на определени храни или при хора, които не консумират достатъчно течности. Повечето хора не обръщат голямо внимание на това. В някои случаи обаче това може да е признак на опасни заболявания. Ако постоянно чувствате този неприятен симптом, тогава трябва да слушате тялото си, да направите тестове и да се консултирате с лекар. Сухата уста често измъчва хората с диабет.

Това се дължи на високото съдържание на сладки вещества в кръвта. Освен това този симптом се проявява при онези, които вече са диагностицирани с това заболяване и приемат лекарства, но тогава се счита за страничен ефект от лекарствата. Сухата уста се появява и с вирусните инфекции. Това може да е резултат от повишаване на температурата на човек и започва да дехидратира тялото. В този случай просто трябва да пиете повече течности.

Сухотата се проявява и при наличие на възпаление в устната кухина и съседните органи. Например, ако човек има болки в гърлото, той постоянно ще иска да пие нещо, но няма да може да утоли жаждата си.Известно е, че една от функциите на бъбреците е да поддържа водно-солевия баланс. Ако не работят правилно, няма да могат да насищат тялото с вода. Това се отнася и за устната кухина.

Следвайте поведението си и вижте колко често ходите до тоалетната. Възможно е водата да не се задържа в тялото ви и това да предизвика сухота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *