Ето кои са най-вредните за здравето ни сутрешни навици

Денят се познава от сутринта, гласи една известна поговорка и в това изречение се съдържа истината, че утрото и нещата, които правим тогава имат голямо значение за тонуса, настроението и общият ни здравен статус.

Доктор Мириам Стопард разкри няколко сутрешни навика, които могат да са вредни за здравето, в интервю за вестник „Мирър”

Според лекаря не трябва да се опитвате да правите енергични физически упражнения скоро след събуждане, защото тялото е дехидратирано и тъканите не са достатъчно еластични. Безразсъдните силови упражнения рано сутрин могат да доведат до травми и дори до нараняване на гръбначния стълб, предупреждава Стопард.

За препоръчване е да не посягате към чашата горещо кафе или портокалов сок веднага след като сте се измъкнали от леглото, тъй като тези напитки значително ще повишат нивата на кръвната захар. Това не е благоприятно за тялото, защото веднага след събуждане процесите, които контролират нивата на инсулин в кръвта, все още не работят пълноценно. Ето защо лекарят препоръчва лека закуска преди приема на тези напитки, debati.bg.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Билкар: Кафе от боб ликвидира шиповете
Next post След тази възраст сексът може да бъде и опасен