Ето кои са най-вредните за здравето ни сутрешни навици

Ето кои са най-вредните за здравето ни сутрешни навици

Денят се познава от сутринта, гласи една известна поговорка и в това изречение се съдържа истината, че утрото и нещата, които правим тогава имат голямо значение за тонуса, настроението и общият ни здравен статус.

Доктор Мириам Стопард разкри няколко сутрешни навика, които могат да са вредни за здравето, в интервю за вестник „Мирър”

Според лекаря не трябва да се опитвате да правите енергични физически упражнения скоро след събуждане, защото тялото е дехидратирано и тъканите не са достатъчно еластични. Безразсъдните силови упражнения рано сутрин могат да доведат до травми и дори до нараняване на гръбначния стълб, предупреждава Стопард.

За препоръчване е да не посягате към чашата горещо кафе или портокалов сок веднага след като сте се измъкнали от леглото, тъй като тези напитки значително ще повишат нивата на кръвната захар. Това не е благоприятно за тялото, защото веднага след събуждане процесите, които контролират нивата на инсулин в кръвта, все още не работят пълноценно. Ето защо лекарят препоръчва лека закуска преди приема на тези напитки, debati.bg.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *