Ето я рецептата за най-мощния природен антибиотик

Зимата, пандемията и страхът от коронавируса ни карат често да посягаме към всякакви лекарства. Има случаи когато това не може да се избегне, но тук ще прочетете рецептата за природен антибиотик, който ще засили имунитета ви и ще помогне на тялото да се излекува при по-леки неразположения.

Рецептата:

  • 100 гр. мед
  • 1 с.л. куркума (до тук това е т.нар. златен мед, познат ни от древната наука аюрведа)
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • ½ ч.л. канела

Когато съставките се разбъркат се получава златиста паста. Добре е медът да е течен, за да могат лесно да се смесят компонентите. Съобразете вида на съставките и ако имате алергия към някоя от тях, не приемайте сместа.

Как да използваме, когато имаме начални симптоми на неразположение, настинка?

Тази паста е изключително ефикасна при първи симптоми. Буквално прави чудеса за тялото. Взима се цялото количество за деня. Като се взима на всеки час по 1 ч.л.. на втория ден на всеки два часа. На третия ден три пъти за деня. И след това се продължава по три пъти на ден по 1 ч.л. след седмица постепенно се намалява и спира.

Как да ползваме профилактично за да се поддържа имунитета?

Взима се 1 ч.л. всяка сутрин на гладно, ако имате здрав стомах. Но ако имате стомашни неразположение взимайте 1/2 -1 час след хранене. За да действа ефективно трябва да се прави почивка, затова ако правите профилактика един месец, после почивайте две седмици и пак един месец и отново почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *