Жабурене с олио за детоксикация и подмладяване

Жабуренето с олио е древен метод от Аюрведа за детоксикация и подмладяване. Това е лесна всекидневна практика със забележителен резултат.

За да приложим процедурата жабурене с олио, трябва най-напред да изберем вида нерафинирано висококачествено олио. Приемаме го, подобно на начина, по който използваме водата за уста. Може да е кокосово масло или шарлан. Процедурата отнема от 5 до 20 минути. В процеса се привличат и отстраняват бактерии, токсини и паразити, които живеят в устата или лимфната ни система, отстраняват се задръствания и слуз от гърлото, освобождават се синусите. С помощта на слюнката, тези нежелани гости се свързват с маслото, готови да бъдат унищожени. Извличането помага за реминерализацията на зъбите и заздравяването на венците с основното почистване на тази област.

За да започнем, слагаме половин до 1 пълна лъжица олио в устата, ако е студено, оставяме олиото да се разтопи. След това започваме да натискаме, завъртаме и издърпваме олиото между зъбите, около венците и му позволяваме да докосне всяка част от устата, без гърлото. Не искаме олиото да влезе в контакт с гърлото, защото вече носи частично токсичен материал. Не правим гаргара!

Забавлявайте се! Можете да си тананикате позната песен или да практикувате дълбоко дишане през носа. Може да го превърнете в съкровен ритуал. Наслаждавайте се на усещането за прочистване и релаксация.

След като времето за жабурене отмине, изплюйте в кофата или тоалетната, никога в мивката – олиото може да запуши канала ви. След това изплакнете устата с чиста вода два или три пъти. И накрая изпийте чаша вода и се отпуснете. Ще се почувствате освежени и подмладени.

Защо жабурене с масло? Популярна причина е облекчението на задръстените синуси и гърло. Невероятно е, колко бърз е ефекта! В работата ни с хора с хронични проблеми със синусите, само след еднократно жабурене те изпитват такова облекчение, както с нищо друго. Състоянието им бързо се подобрява.

Освен че заздравява венците, зъбите стават по-бели. Тази практика при някои хора оказва и благотворно влияние върху кожата, изчиства я и я прави сияйна. Жабуренето с масло може да се окаже и ползотворно за хора с проблемна кожа, включително и с псориазис и е чудесно за всеки, който иска да се детоксикира и да започне да полага грижи за своята имунна система.

Жабуренето може да се прави по всяко време на деня, но за по-цялостна детоксикация е добре да се прави сутрин, преди да сме пили вода и да сме закусили. Ако не можете да вместите процедурата в графика си, можете да я правите, докато сте под душа. Така няма да броите минутките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *