Женско биле цери афти в устата

Афтите в устата са резултат от възпалителен процес. Те са болезнени и често пречат на човек да се храни нормално, да говори, да поддържа устна хигиена. Често те се появяват заради липса на важни хранителни вещества, стрес, неволно прехапване в устата, енергично миене на зъбите, по време на месечния цикъл, вирусни инфекции, болест на Крон, прием на някои медикаменти и др.

Обикновено не са заразни и не бихте могли да ги предадете чрез целувка например.

Как може да се предпазите от появата им? Нужно е да се храните с повече храни, богати на витамини и минерали, да намалите стреса, да имате добра устна хигиена и да посещавате редовно вашия стоматолог. Добре е и да знаете какво може да ви помогне, в случай че отново се появят.

Солената вода помага да се намали възпалителният процес в устата. Първите няколко изплаквания на устата със солена вода няма да са приятно усещане, но тя бързо ще намали инфекцията и болките.

Листата от тулси имат невероятни лечебни свойства. Направете си отвара от тях и изплаквайте устата си с нея по няколко пъти на ден.

Женското биле има няколко лечебни свойства. Съдържа съставки, които лекуват и намаляват вероятността от поява на язви в устата. Може да си правите отвара от билката, с която да се жабурите, или да я добавяте под формата на прах заедно с малко куркума към чаша топло мляко.

За да намалите дискомфорта по време на лечението на афтите, избягвайте кисели и пикантни храни и напитки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *