Заболяванията, които се лекуват с прополис

Заболяванията, които се лекуват с прополис

Сред продуктите от пчеларството, освен мед, при лечението на някои заболявания може да се използва прополис. Това е веществото, направено от мед и дървесна смола, с което насекомите запълват пукнатини, появили се в кошера.

Прополисът има безброй полезни свойства, като напр. антимикробно, противовъзпалително, лечебно, антиоксидантно и други. Вижте кои са заболяванията, при които прополисът действа безотказно и бързо ни отървава от тях, пише zdrave.to.

Алергия

След специално проучване, учени стигат до заключението, че прополисът намалява синтеза на хистамин от клетките на тялото, което означава, че може да помогне в борбата срещу сезонните алергии.

Лечебни изгаряния

Прополисът действа върху изгаряния не по-лошо от специалните кремове. Освен това има омекотяващ и успокояващ ефект.

Болести на опорно-двигателния апарат на тялото

Специалните вещества, съдържащи се в прополиса, са в състояние да забавят и дори да спрат разрушаването на клетките на костната тъкан, а също така помагат за поддържането на здравето ѝ.

Лек срещу рак

Според изследвания на специалисти, прополисът има способността да инхибира растежа на раковите клетки на тумори на матката и простатата, а също така помага да се бори срещу новообразувания в червата.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *