Забравете за дископатията със сапунен компрес

Дископатията представлява дегенеративно заболяване, засягащо хрущялните дискове между прешлените на гръбначния стълб. Основната функция на междупрешленните дискове е да разпределят равномерно тежестта на тялото върху прешлените, да поддържат позата и подпомагат някои движения на гръбнака.

Дегенеративните процеси в дисковете водят до намаляване на тяхната плътност, здравина и хидратация, свързано с изтъняване, поява на пукнатини и области с намалена плътност. Това причинява неравномерно натоварване на отделните прешлени и части от тях, различна степен на деформация и болка при извършване на някои движения, като ходене, завъртане на шията, навеждане или изправяне.

Конвенциалното лечение на дископатия включва почивка, подходящ режим на физическа активност, физиотерапия и рехабилитация, обезболяващи медикаменти, а понякога и редуциране на теглото. При по-тежки случаи може да се наложи и хирургична терапия. Алтернативното лечение на дископатия се основава на различни природни средства, техники за отпускане и мускулна релаксация, лечебни техники, подходящо хранене и добавки.

Една от най-ефикасните народни рецепти се приготвя по следния начин: настъргва се половин чаена чаша домашен сапун и се смесва с 1 супена лъжица силна ракия, 1 белтък и 1 супена лъжица олио. Разбърква се добре и сместа се налага върху засегнатата област, покрива се с вестник и върху него вълнен плат или шал. Държи се поне 2 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Авокадото пази кожата млада, а сърцето – здраво
Next post Баба Билка се поддържа във форма с люти чушки