Забравете за тези храни, след като навършите 40

На 40-годишна възраст трябва да се откажете от редица не съвсем здравословни навици, които са свързани с храненето. Лекарите са посочили забранени храни, които могат да доведат до диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Маргарин – Има много от него в печените изделия и различни сладкиши. Храната е богата на наситени мазнини, които повишават нивата на холестерола и в крайна сметка увеличават теглото. По-добре е да замените маргарина със зехтин или кокосово масло, ако печете у дома.

Заместители на захарта – Изненадващо, заместителите имат потенциала да предизвикат диабет и различни здравословни проблеми. По-добре да използвате сироп или мед.

Газирани напитки – Те съдържат много неестествени вещества, които увеличават риска от рак.

Алкохолни напитки и коктейли – Тук трябва да знаете кога да спрете: не повече от две чаши на вечер.

Плодови сокове – Те имат отрицателен ефект върху сърцето, тъй като съдържат големи количества фруктоза.

Кексчета – Богати са на захар и мазнини. Можете да се поглезите от време на време, но не всеки ден.

Месни продукти – Те са с високо съдържание на натрий, консерванти, карагенан и други съединения. По-добре да се намери по-здравословна алтернатива на колбасите.

Пържено месо – При пържене на месо се образуват хетероциклични амини и полициклични въглехидрати, които могат да променят човешката ДНК. Рискът от рак се увеличава.

Дресинг с ниско съдържание на мазнини – Мазнините в салатните дресинги например са заменени със захар, сол и различни добавки. По-добре е да приготвите дресинга сами.

Бърза храна – Храненето с бърза храна няколко пъти седмично води до развитие на инсулинова резистентност наполовина.

Енергийни напитки – Те се основават на различни подсладители, които унищожават зъбите.

Протеинови шейкове – Те съдържат невероятно количество добавки, масла, консерванти. Теглото на човек бързо се увеличава, рисковете от диабет се увеличават

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Паркинсонът се познава по промените в гласа
Next post Лечителят Васил Канисков цери 8 вида рак (рецепти)