Задухът – аларма за ухапване от кърлеж

Сезонът на активизация на кърлежите вече е в разгара си. Понякога хората съумяват да разберат за ухапването навреме, но в други случаи не подозират за него и се стига до опасни състояния. Медиците споделят на кои симптоми трябва да обърнем внимание в подобни ситуации.

Един от най-ярките признаци на ухапване от кърлежи се проявява в отрицателна реакция на дневна или изкуствена светлина. Човек ще предпочита да стои на завеси, а от слънцето и ярката светлина главата му ще започне да се върти и да го боли.

Повишената температура може да бъде свързана с други заболявания, но след ухапване от кърлеж в организма започва възпалителен процес, който я вдига. Като правило може да се повиши до 37-38 градуса. Поради ефекта на кърлежите върху тялото общото състояние на човек се влошава

. Появяват се гадене, болки в крайниците, главоболие и умора. Задухът също е симптом – може да се появи при ходене или дори при изкачване на стълби.

Кърлежите засягат дихателната система, което причинява недостиг на въздух. В редки случаи някои хора имат и халюцинации, които се отключват от отровата в кръвта и високата телесна температура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *