Запарка от дафинов лист срещу упорита подагра

Мнозина са запознати с дискомфорта в ставите – хрущене, скованост, подуване и болка. Подобни симптоми говорят за отлагането на соли, което не е напълно вярно. Отлагането на сол е термин, който се използва в ежедневието и не характеризира истинската причина за заболяването.

Всъщност болезнени състояния могат да възникнат поради деформация на хрущялната тъкан. Болест, причинена от нарушение на метаболизма на минералите, се нарича подагра. При нея пикочната киселина се натрупва в тялото, тя образува кристали, които се утаяват в ставата и провокират възпаление, подуване и болка.

Съществува и друг тип разстройство на метаболизма на солта – псевдоподагра. При такова заболяване не се натрупва пикочна киселина, а калциеви соли. За да не прибягвате до лекарства, доверете се на дафиновия лист. Той съдържа голямо количество етерични масла, органични киселини, танини, витамини и минерали, които изсмукват солите от ставите.

Действието му подобрява кръвоснабдяването на костната тъкан чрез разширяване на малки съдове. За рецептата четири средно големи дафинови листа трябва да бъдат нарязани и покрити с две чаши гореща вода.

После ги поставете на слаб огън и варете в продължение на три минути. След това изсипете в термос и оставете за една нощ. Сутрин бульонът се прецежда и се пият по 2 глътки сутрин и вечер, с интервал от 12 часа в продължение на три дни. След това трябва да направите седмична почивка и да повторите процедурата. Ефектът идва след месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *