Защо бананите са перфектната закуска

Смята се, че родното място на бананите са райони с тропичен и субтропичен климат на Азия, Индия и Китай. Дълго време именно там те се смятаха за свещени продукти. Днес те са просто страхотна опция за закуска.

Бананите съдържат много лесноусвоими и разнообразни хранителни вещества, минерални соли и витамини. Също така бананите съдържат ефедрин, който стимулира централната нервна система и има тонизиращ ефект.

За такъв тонизиращ ефект е достатъчно да се хапват само по един или два банана на ден.

Освен това бананите се използват за лечение на стомашни заболявания. Те се предписват при диария, улцерозен колит, ентерит, дивертикулит, чернодробни проблеми, нефрит, уролитиаза, стоматит.

Известно е, че бананите имат успокояващ и антиконвулсивен ефект при епилепсия и истерия. Те се използват и като лек за импотентност. А хората с хипертония и атеросклероза се препоръчват да ги ядат в дните на гладуване, ако им е трудно да издържат на глад.

Експертите обаче не съветват да ядете банани на празен стомах. Те се усвояват бавно, така че трябва да се консумират на малки порции и да се дъвчат добре, пише fakti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Контролирано пиене – нова терапия при алкохолна зависимост
Next post Авокадото пази кожата млада, а сърцето – здраво