Защо е вредно да се спи по корем – 4 причини

Всеки човек има своя любима и най-удобна поза за сън. Един обича да спи по гръб, друг – на една страна, а трети е любител на спането по корем. Оказва се обаче, че последната от изброените пози се счита за доста вредна, тъй като може да причини някои здравословни проблеми.

1. Има голям натиск върху вътрешните органи

Когато спите по корем, телесното ви тегло оказва прекалено голям натиск върху вътрешните ви органи, по-специално върху органите на пикочно-половата система. Това води до нарушения в работата им.

2. Рискувате да си докарате проблеми с гръбначния стълб

По време на съня по корем, шията е в ненормално положение поради обърнатата позиция на главата. По този начин шийните мускули не могат да се отпуснат и да си починат, а натоварването върху тях само нараства. С течение на времето всичко това може да се превърне в постоянна болка.

3. Влошаване на състоянието на кожата

Сънят на корема е една от причините за появата на бръчки около очите, назолабиални гънки и подуване на лицето. Това се дължи на деформация на кожата на лицето и шията.

4. Създавате напрежение в гърдите си

Позата за спане по корем не позволява на дробовете ви да работят с пълна сила. Тялото започва да изпитва недостиг на кислород, което от своя страна води до по-интензивна работа на сърцето, защото трябва интензивно да изпомпва кръвта. В резултат на това сърдечната честота се повишава и сърдечно-съдовата система не се отпуска за секунда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Глогът е много полезен за сърцето и очите
Next post Чудодейните рецепти на лечителката баба Рада за много болежки