Защо много хора започнаха да си приготвят сироп от чесън?

Известно е, че чесънът е зеленчук, който има многобройни ползи за здравето ни. С него успяваме да се справим лесно с вируси и настинки. Подобрява работата на мозъка, както и работата на мускулите. В този зеленчук се съдържат много витамини и минерали и действа благоприятно на храносмилателната ни система.

Заради антибактериалните си свойства той подпомага лечението на инфекции на дихателните пътища. Чували ли сте обаче за сироп от чесън? Днес ще научите как можете сами да си го приготвяте, как да го приемате и по какъв начин ще ви помогне той.

Ето и продуктите за направата на този домашен сироп:

• 1 ч.ч. вряла вода; • 125 грама чесън, предварително обелен; • 1 с.л. натрошени семена от резене; • 70 мл оцет; • 250 гр. захар.

Начин на приготвяне:

Чесънът се нарязва на филийки и след това се залива с врялата вода. Остава се така да престои в рамките на едно денонощие. Натрошените семена от резене се варят в оцета и към тях се прибавя чесъна. Тази смес се остава известно време на котлона, докато зеленчукът не започне да омеква.

Сместа се прецежда и към нея се прибавя захарта. Запомнете нещо важно – сместа се бърка непрекъснато, докато захарта се разтопи, но не се оставя да заври. Единствено по този начин ще се получи желаната текстура. Готовият сироп от чесън се оставя на тъмно и прохладно място да се охлади.

Препоръчително е да съхранявате в стъклен съд – бутилка или малко бурканче, както за вас е по-удобно. Ако се чувствате отпаднали или искате да подпомогнете пречистването на инфекцията, консумирайте до 3 ч.л. дневно. Помнете, че този натурален сироп истински помага и това е доказано многократно. Не се лишавайте от зеленчука, защото с него много по-лесно можете да се справите с редица неразположения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *