Защо наричат спирулината суперхрана?

Защо наричат спирулината суперхрана?

Спирулината не случайно е наречена суперхрана. Тя може да ни осигури Всичко необходимо за чист организъм и силен имунитет.

Първото място в световната класация на най-често срещаните здравословни проблеми е натрупването на токсини в организма. Този фактор представлява огромен риск за имунитета, причинявайки много заболявания. Създателят на нова концепция за психофизическото стареене (бионтология) – Анри Шено, твърди, че след 35-годишна възраст способността за нормално елиминиране на токсините намалява. Основната причина е отслабването на метаболизма и забавянето на храносмилателния процес. Добавете към това недостиг на микроелементи – друг често срещан фактор, който допринася за образуването на излишни токсини.

Представете си какво се случва с клетките на тялото, когато тe, кaтo в пръстен, са компресирани, от една страна, от излишък от токсини, а от друга, от липса на жизненоважни микроелементи. Клетките не могат да функционират нормално, да се защитават, да произвеждат нови. Това води до различни последици, преди всичко до намаляване на имунитета.

Защо прочистването е жизнено важно?

За да върнете понижения имунитет към нормалното, съветваме ви да обърнете внимание на препарaтu със спирулина. Почиствайки организма от токсини, спирулината едновременно попълва нуждите от микроелементи и повишава клетъчния имунитет.

Учени от цял свят твърдят, че водораслото спирулина, най-древният микроорганизъм, е натрупало до наше време най-богатия уникален състав и има широк спектър от ефекти върху тялото. Според някои доклади в спирулината са открити 18 аминокиселини (8 от които са незаменими), протеини, Витамини (А, Е, Н, Витамини от гpyna В), микро- и макроелементи (Na, Mn, Fe, Са, Си, Mg, Zn, P. Se, I, Cг, В, 51, К), полиненаситени мастни киселини, растителни пигменти (хлорофил, фикоцианин, каро теноиди) и други полезни вещества.

Съставки на спирулината за стимулиране на имунитета:

• Фикоцианинът е високоактивен протеин, мощен естествен имуномодулатор. Подхранва тялото на клетъчно ниво Той активно участва в образуването на имуноглобулини, които подпомагат защитата на лигавиците, Засилва метаболизма и отделянето на токсини от тялото.
• Бета-каротинът е антиоксидант. Предпазва клетките от отпадъчни продукти, помага на организма да се бори с оксидативния стрес и възпаление.
• Хлорофилът е естествен детoкcuкaтop и дезодорант. Помага на тялото да изхвърли токсините и да се отърве от лошия дъх от устата.
• Гама-линоленовата киселина е уникално имуноподдържащо вещество, което се намира и в кърмата, и не може да се синтезира изкуствено.
• Цинкът повишава устойчивостта на организма към инфекции, пречиства кръвта от въглероден диоксид.
• Благодарение на хранителните влакна, спирулината действа като пребиотик, нормализирайки състава и функционалната активност на чревната микрофлора.

Благодарение на този богат хранителен състав, спирулината е способна:

• да подобрява метаболизма за по-бързо прочистване на кръвта и черния дроб от токсини
• да намалява количеството мазнини и премахва нарушенията в метаболизма на мазнините
• да стимулира храносмилането, което е от съществено значение за укрепване на имунитета
• да възстановява нормалната чревна микрофлора
• да намалява холестерола и да регулира кръвната захар
• да увеличава устойчивостта на организма към стрес
• да удължава активното дълголетиe

Да не пропускаме и способността на спирулината да премахва тежкитe метали от тялото. Проучване в Индия, където водните запаси са с високо съдържание на арсен, показа, че спирулината може да изхвърли арсена от тялото. А оловото и кадмия, според много учени, могат да бъдат премахнати от цинка, който е част от спирулината.

Това е още по-ценно, защото токсичните метали не преминават през процеси на самопречистване, тялото ни не е приспособено към това. Ако клетките почувстват недостиг на микроелементи, тогава тялото започва да абсорбира радиоактивни вещества, подобни по структура на тези с дефицит. Например вместо калций, се абсорбира стронций, вместо калий – цезий, селенът се заменя с телур, а цинкът с живак.

Плюс това, изследванията показват, че приемането на спирулина може да защити здравите клетки от негативните ефекти на лъчева и химиотерапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *