Защо не трябва да спите с глава в посока север?

Сънят е сред най-важните фактори да сте отпочинали и в кондиция да посрещнете всички предизвикателства на новия ден. Сънят помага за енергизиране на тялото и активно протичане на възстановителните процеси в него. Важно е да си осигурите поне 7-8 часа почивка нощем и да лягате и ставате по едно и също време. Освен това е важно да спите в правилната посока. Експерти препоръчват горещо да избягвате да спите в посока, в която главата ви е положена на север и затова си има причини.

Действието на магнитното поле

Наясно сте, че всяко човешко тяло има собствено магнитно поле. Магнитните полета на Земята са фокусирани върху Северния и Южния полюс. Когато лягате с глава в посока север, вашето магнитно поле се сблъсква с това на Земята. Това може да се отрази на кръвното ви налягане и дори да причини сърдечни проблеми. Вашето сърце трябва да работи по-усилено, за да преодолее този сблъсък на магнитни полета.

В случай, че имате сърдечно съдови проблеми, тази поза е още по-опасна за сърцето ви и увеличава риска от получаване на кръвоизлив или паралитичен инсулт.

Друга причина да избягвате да лягате с глава на север е фактът, че кръвта съдържа желязо. Северния магнитен полюс привлича желязото и то започва да се натрупва в мозъка. В резултат много хора се оплакват от главоболие, когато се събудят сутрин.

Спането в посока север може да афектира и кръвообращението и това да вложи качеството на съня.

А сега проверете в каква посока спите и ако се налага, я променете и веднага ще усетите положителна промяна.

В коя посока е най-добре да спите

Изток и Юг са най-препоръчителните посоки за сън. Ако спите на Юг, така неутрализирате негативните ефекти на Севера и това предпазва сърцето ви.

Друга препоръка за качествен сън е да лежите на лявата страна, което също е по-благоприятно за сърцево ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *