За какво да използваме лимоновите кори

Наясно ли сте с това, че в кората на лимоните се съдържат далеч повече витамини, отколкото във вътрешността? За предпочитане е обаче винаги да купувате био лимони, защото по този начин ще избегнете всички онези вредни химикали, които не са никак безобидни за човешкия организъм, пише actualno.com.

Често се случва лимоновата кора да попада в коша с отпадъци. Сочната част на плода бива използвана за приготвяне на фрешове, смутита, сладкиши, лимонада, но не и неговата обвивка.

Ако до сега сте я изхвърляли, то след като изчетете информацията, която сме подготвили за вас, ще започнете сериозно да се замисляте дали да го правите.Сигурно сте много любопитни как изобщо можете да използвате кората, освен традиционното и приложение в сладкиши и други блюда? Имайте търпение, тепърва ще научите за редицата й ползи.

Лимоновата кора понижава холестерола

Заради високите си нива на антиоксиданти, кората е чудесно средство за понижаването на холестерола. Приготвянето на тази магическа смес не трае време, нито изисква усилия. Нужно е да смесите кора от лимон с вода и лимонов сок. Получената смес консумирайте веднага.

Предпазва от остеопороза

Високото съдържание на витамин Ц, което се съдържа в кората на киселия плод, го превръща в истинско богатство. В лимоните обаче се съдържа и не малко калций, който пък на свой ред допринася за укрепването на костите.

Чудесно средство за разкрасяване на ръцете

Много от хората непрестанно се оплакват от появата на петна, причинени от слънчевите лъчи. За да се избавите от тях не е нужно да се подлагате на скъпи козметични процедури. Отделете си кората от един лимон и с вътрешната й страна потъркайте проблемните зони. Много скоро тенът ще се уеднакви и ще се чувствате далеч по-красиви и привлекателни.

Същото положително действие, кората оказва и върху ноктите. С нея можете да ги избелите до съвършенство и да постигнете естествено красив маникюр.

За по-красива кожа

Хората, които страдат от напукани пети и загрубели лакти, могат съвсем спокойно да се лишат от тях. Нужно е само да натъркате мястото с кората и да се радвате на много по-мека, гладка, тонизирана и ексфолирана кожа!

Винаги използвайте пресни кори от лимон. Не ги оставяйте да престояват в хладилника, защото така те губят полезните си свойства!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *