За лично успокоение: 10 признака, че нямате рак

Над 1 млн. души умират от онкологични заболявания годишно само в Европа. Лекарите препоръчват да не изпускаме от поглед определени симптоми, за да предотвратим развитието на рака и да започнем терапията на ранен етап, ако се наложи. Но не всеки е запознат със симптомите, които показват, че вероятността за наличие на онкология е почти нулева.

Ако възникнат някакви неразположения, трябва да побързате да посетите лекаря. Ако страдате от трайно главоболие, болки в гърба, хронична кашлица от няколко години, не се притеснявайте, това не е рак. За толкова дълго време онкологията би била фатална.

В случай че рязко започва да ви боли главата, телесната ви температура се е повишила и пр., не се притеснявайте. Онкологията се проявява постепенно, а не рязко. Симптомите на неразположение, които се появяват от време на време, не са признаци на рак. Ракът се развива постепенно в продължение на няколко месеца. Заболяването не прави „отдих“. Онкологичните заболявания засягат главно хора над 40 години. Но има изключения – ракът на лимфните възли или тестисите се среща при млади хора. Левкемията в повечето случаи се среща в детска възраст.

Не изпадайте в паника веднага, ако си откриете бучка. Новообразувания по тялото, които се появяват с онкологията, при натискане не причиняват болка. Но във всеки случай, когато се появят болезнени неравности, трябва да се консултирате с лекар. Ако не пушите, тогава не трябва да се страхувате особено от развитието на рак на гласните струни, гърлото, устната кухина, стомашно-чревния тракт и гърдата, пикочния мехур. Но пушенето не е пълна гаранция за отсъствието на тези заболявания.

По принцип липсата на никотин в живота ви предпазва добре от развитието на раков тумор. Жените, откривайки болезнени прояви в областта на млечните жлези, често започват да изпадат в паника. Но трябва да знаете, че уплътненията със злокачествен тумор не причиняват болка. Постоянният запек не показва наличието на рак. В повечето случаи, за да се отървете от запека, трябва да прегледате режима си на хранене и да правите упражнения. Не се притеснявайте, ако запекът не бъде заменен от кървава диария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Яжте ананас, за да имате здрави стави
Next post Мнозина полудяха по медената диета, вижте колко е лесна