За лично успокоение: 10 признака, че нямате рак

Над 1 млн. души умират от онкологични заболявания годишно само в Европа. Лекарите препоръчват да не изпускаме от поглед определени симптоми, за да предотвратим развитието на рака и да започнем терапията на ранен етап, ако се наложи. Но не всеки е запознат със симптомите, които показват, че вероятността за наличие на онкология е почти нулева.

Ако възникнат някакви неразположения, трябва да побързате да посетите лекаря. Ако страдате от трайно главоболие, болки в гърба, хронична кашлица от няколко години, не се притеснявайте, това не е рак. За толкова дълго време онкологията би била фатална.

В случай че рязко започва да ви боли главата, телесната ви температура се е повишила и пр., не се притеснявайте. Онкологията се проявява постепенно, а не рязко. Симптомите на неразположение, които се появяват от време на време, не са признаци на рак. Ракът се развива постепенно в продължение на няколко месеца. Заболяването не прави „отдих“. Онкологичните заболявания засягат главно хора над 40 години. Но има изключения – ракът на лимфните възли или тестисите се среща при млади хора. Левкемията в повечето случаи се среща в детска възраст.

Не изпадайте в паника веднага, ако си откриете бучка. Новообразувания по тялото, които се появяват с онкологията, при натискане не причиняват болка. Но във всеки случай, когато се появят болезнени неравности, трябва да се консултирате с лекар. Ако не пушите, тогава не трябва да се страхувате особено от развитието на рак на гласните струни, гърлото, устната кухина, стомашно-чревния тракт и гърдата, пикочния мехур. Но пушенето не е пълна гаранция за отсъствието на тези заболявания.

По принцип липсата на никотин в живота ви предпазва добре от развитието на раков тумор. Жените, откривайки болезнени прояви в областта на млечните жлези, често започват да изпадат в паника. Но трябва да знаете, че уплътненията със злокачествен тумор не причиняват болка. Постоянният запек не показва наличието на рак. В повечето случаи, за да се отървете от запека, трябва да прегледате режима си на хранене и да правите упражнения. Не се притеснявайте, ако запекът не бъде заменен от кървава диария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *