Зехтинът пази кожата от бръчки, белтъкът пази от запушване на порите

Кожата на лицето, независимо дали е мазна, суха или смесена, се изтощава и загрубява след зимата и продължителното стоене вкъщи. Продължителното излагане на слънце, дори само при придвиждане по улицата може да доведе до изгаряния.

Затова, дори и да ви се струва, че слънцето навън не е силно, не излизайте преди да намажете лицето си с подходящ за типа кожа крем.

Преди да предприемете каквито и да е оздравителни процедури, направете парна баня, а след това изтъркайте лицето с твърда хавлиена кърпа, за да премахнете умрелите клетки. Ако кожата е мазна повече от необходимото, кремът трябва да бъде с матиращ ефект. Така лицето няма да лъщи. Почистването с маска на базата на бялата или сивата глина дава много добър ефект не само при проблемните, но и при всички видове кожата. Зехтинът или студено пресованото масло от сусам са отлично средство, као тя е суха. Препоръчва се вечер лицето да се намазва с тях. Така ще се предотврати не само лющенето й, но и ранното появяване на бръчки.

В този сезон са й необходими витамините А и Е, също и антиоксиданти. Те се набавят чрез обтриването със зелен чай, както и от използването на лосиони на тази основа.

Ако са се появили пъпки, то два пъти дневно минавайте по тях с малко лимонов сок. Той има очистващо действие и едновременно дезинфектиращо. Освен това, чрез този цитрус се набавя така необходимия витамин С. И не на последно място е овлажняващия му ефект.

Витаминните маски също са много полезни за изтощената от слънчевите лъчи през лятото кожа. Можете да си направите такава маска от настъргани моркови, краставица и яйчен жълтък. Тези маски са универсални за всеки тургор.

За мазна кожа трябва да се ползват маски на белтъчна основа. Така порите няма да се запушват.

След маската лицето трябва да се измива добре и да се нанася успокояващ крем, за да не възникне дискомфорт и усещане за сухота.

За да излъчва кожата здраве, храненето трябва да е здравословно. Желателно е да се употребяват предимно натурални продукти и много витамини под формата на плодове и зеленчуци. Препоръчват се и около 2 литра минерална вода на ден. Ако сте имали дни с употребата на тежки храни, използвайте почивните дни, за да изчистите червата, защото приетите продукти се отразяват върху здравето на кожата.

Чистият въздух е от полза за лицето, затова не забравяйте за всекидневната разходка. Ако навън вали дъжд или вее вятър, не се отказвайте да излезете. Само преди това намажете лицето си със защитен или с детски крем. Преди нанасянето на грима задължително ползвайте основа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *