Златните рецепти на Дънов за перфектно кръвно и сърце

Безспорно Петър Дънов е сред най-влиятелните българи в нашата история. Духовен водач, лечител, пророк, той печели огромна популярност не само в България, но и в чужбина. Създава Бялото братство, което има последователи и до днес в САЩ, Канада, Франция, Русия, Австралия и много други страни.

Съветите и препоръките му за здравословен живот и лечение могат да се прилагат от всеки от нас. Издадени са десетки сборници с негови авторски рецепти. Една от най-ефикасните е за поддържане на нормално кръвно налягане. Ако то е високо и искате да го върнете в добри показатели, се смесва 1 ч. ч. сок от червено цвекло, 1 ч. ч. сок от моркови и 1 ч. ч. сок от хрян. Добавете сока на един лимон, смесете с 1 ч. ч. мед и пийте от тази смес по 1 с. л. три пъти дневно, един час преди или три часа след хранене.

Лечението продължава два месеца. Ако искате мигновен ефект при сериозно повишено кръвно налягане, се прави запарка от 3 с. л. ситно нарязана чубрица с 2 ч. ч. вряла вода за 10-15 мин. Прецежда се и се пие на глътки през целия ден.

Ако пък страдате от ниско кръвно налягане, което също не е никак безобидно и крие своите опасности – 1 ч. л. нарязан на ситно пелин се залива с 300 мл вряла вода. Престоява 1 час и се прецежда. Пие се от запарката 3 пъти на ден по 100 мл. Лечението продължава 3 месеца.

Дънов завещава и обща рецепта за укрепването на сърцето, която е добре да се практикува през месец по няколко пъти в годината с профилактична цел. За нея са необходими чисто краве масло (домашно) – 50 г, домашен мед – 150 г, обелени тиквени семки (сурови, счукани) – 50 г, ориз, препечен до пожълтяване, смлян в машинка за кафе – 50 г, фий (семе, смляно) – 50 г. Всички съставки се смесват много добре до хомогенност. От целебния илач се взема по 1 чаена лъжичка сутрин, обед и вечер. Хора, които искат да поддържат сърцето си в добра форма, могат да го вземат през месец (цял месец) за неопределено време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Турски лекари: Кората на нара топи тумори!
Next post Гъбичките – това ли е основният причинител на Алцхаймер?