Златните съвети на Петър Дънов за перфектно кръвно

Учителят Петър Дънов е сред най-великите български лечители. Неговите завети и рецепти се спазват от хиляди негови последователи не само у нас, но и в целия свят. Наскоро станаха известните златните му правила за лечение на високо кръвно налягане, които до края на живота си Дънов стриктно изпълнявал.

„Всяка вечер измиване на краката с топла вода, за да се подобри кръвообращението. Да се употребява малко храна и малко вода. Дневно е достатъчно 300-400 грама вода, и то най-добре, ако е дестилирана. Да се пази вегетариански режим и да се избягват кисели, люти и солени храни“, пише Учителят в записките си. При хора с доказана хипертония и колебливо кръвно налягане той препоръчва следните храни: сурови стъргани моркови с малко лимон и зехтин, варено цвекло със зехтин и лимон, прясна коприва само попарена с вода, пак със зехтин и лимон, варено жито вместо хляб.

„Някой се оплаква от сърцебиене. Като няма знания, той ще иде на лекар, ще се остави на него да лекува. И лекарят ще му направи няколко инжекции, но сърцебиенето не престава. Който има знания, той ще разбере, че причината за сърцебиенето се крие другаде, вследствие на което не може да се лекува с инжекции. Причините за сърцебиенето са психически. Следователно тези причини са образували ред отрови, които са влезли в кръвта на неговия организъм. А природата не търпи никакви нечистотии, никакви отрови, никакви чужди вещества. Тези чужди елементи са полуорганически вещества и непременно трябва да излязат вън от човешкия организъм“, пише още Дънов.

„Често сърцебиенето произтича от притеснения, смущения, безпокойство. Това се обяснява така: тупането на сърцето често се дължи на електрическо течение, което минава през сърцето. Обаче при вълнение, страх, безпокойство и тревога и пр. електричеството, което минава през сърцето, тече неправилно, нарушава се правилният ритъм на това електрическо течение и вследствие на това може да се явят сърцебиене или други някои сърдечни болести. Това е една от важните причини за разните сърдечни болести. Ето защо, за да оздравее, човек трябва да събуди в себе си вътрешни, духовни сили, да отстрани тревогите, безпокойствата, страха и пр…“, разсъждава лечителят и дава точни препоръки при сърцебиене и кардиологични болести.

„Да седи на земята по турски, или както се казва, по източному в лотос, с десния крак отгоре, а левият отдолу. Като се измори да стои в това положение, да смени краката, десният да бъде отдолу, а левият отгоре. В това положение да прави вдишки със задържане на въздух и с бавно издишване. Да си измива краката до коленете с топла вода. Да се пече на слънце умерено, и то не толкова продължително, като се покрие сърдечната област с някакъв плат. Да излиза на разходка“, съветва Дънов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *