Златното чудо на Йорданка Христова за пречистване на черния дроб

Любимката на публиката Йорданка Христова e жизнена като девойка, макар да гони 80. 78-годишната певица от дълги години е привърженик единствено и само на народната медицина. Тя вярва в силата на билките и смята, че до голяма степен дължи крепкото си здраве именно на природолечението. Лекарства естрадната звезда е пила броени пъти за целия си живот, единствено когато е било наистина неотложно.

За да не посяга към тях, Данчето се грижи стриктно за имунитета си и доброто състояние на всички органи и системи, като си е създала полезни навици, от които не се отклонява. Христова признава, че от години изпълнява простичка, но много полезна рецепта, която е кръстила „златно чудо“ заради цвета на целебната смес, която наподобява досущ на тази на благородния метал.

Ако всяка сутрин преди закуска вземате от тази смес, цяла зима няма да разберете какво значи вирус или грип, категорична е певицата. „Смесвате сока от един лимон, една лъжица натурален мед и една лъжичка зехтин, но екстра върджин или нерафиниран. Разбърквате добре всичко това и го изяждате. Ако не искате или не можете да ядете мед, тогава бихте могли да го направите само с лимон и зехтин. Пак ще има уникален ефект“, разкрива звездата на българската естрада. „След него е препоръчително да не се пие и яде нищо поне половин час“, допълва Йорданка Христова, за да може през това време трите здравословни съставки да подействат.

„Златното чудо“ изпълнителката на „Тежък характер“ консумира целогодишно най-вече с цел пречистване на организма. Доказано е, че целебната смес изчиства всички натрупани шлаки и токсини в цялото тяло, най-вече в дебелото черво и черния дроб, откъдето е всеизвестно, че тръгват повечето сериозни заболявания заради токсичната среда, която се развива без симптоми.

Лекът с мед, лимон и зехтин, ще подобри храносмилането и ще помогне на организма да вдигне имунитета си. Това, разбира се, ще се отрази добре и на кожата – тя ще се изчисти, тенът ще стане по-равен.

Зехтинът е най-добър за детоксикацията на черния дроб, успешно прочиства жлъчните пътища, подобрява и работата на стомашно-чревния тракт, посочват множество проучвания. От друга страна, той може да бъде полезен при заболявания на сърцето, освен това е известно, че възпрепятства развитието на алцхаймер.

Лимоновият сок, макар и кисел, действа алкализиращо на вътрешната среда и има диуретичен ефект. Той намалява риска от жлъчни камъни. Разтваря и бъбречните камъни и песъчинки. Медът, който се съдържа в рецептата, също е изключително богат на ценни вещества – съдържа витамини от група В, много витамин Е, К и не на последно място витамин С. Пчелният мед е сред продуктите, които най-лесно и бързо могат да помогнат на организма след продължително боледуване. Медът има възстановяващ ефект върху чернодробните клетки и не позволява развитието на стеатоза. Курсът на лечение с тази удивителна смес трае цял месец, след което е добре да се направи почивка от 30 дни. Ако решите, след почивката можете да повторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.