Идва й времето! Мастиката – цяр №1 при гастрит

Гастритът е болест, изразяваща се във възпаление на лигавицата на стомаха. Това е най-често срещаното заболяване на храносмилателната система. Нелекуването му може да доведе до образуване на стомашна язва.

Гастритът бива остър, свръхостър, хроничен и атрофичен. Острата форма на това заболяване се причинява най-често от консумацията на люти, солени и кисели храни, в които са добавени лютият и черният пипер, горчицата, както и от концентрираните алкохолни напитки. Друга предпоставка за появата му е яденето на голямо количество твърда и трудносмилаема храна, както и преяждането.

Свръхострият гастрит се среща най-често в по-късна възраст, главно при мъжете. Хроничният се характеризира с повишена киселинност и по своята клинична картина прилича много на язвената болест. Симптомите са отново киселини в стомаха, оригвания след нахранване, тежест, а понякога и болка „под лъжичката“, парене, сутрешно повръщане. Атрофичният гастрит е крайният стадий на хроничния и представлява устойчиво заболяване на слузната обвивка на стомаха.

Гастритът може да е резултат и от инфекция, навлизане на жлъчен сок в стомаха, злоупотреба с алкохол или от определени лекарства и храни, нездравословното хранене и наследствена предразположеност. Силният стрес също може да отключи симптоми на гастрит. В рамките на 3 седмици обаче можете да се отървете от проблемите със стомаха със стар народен илач. Всяка сутрин в 1 кафеена чаша мастика се слага 1 ч. л. мед и се изпива. Точно за 21 дни гастритът изчезна, а заедно с него и всички неразположения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *