Източната медицина: Как индийците лекуват с йод

Източната медицина: Как индийците лекуват с йод

Липсата на йод в организма оказва неблагоприятно въздействие върху здравето и работата на сърцето. Поради недостиг на йод може да възникне хипертония и други заболявания на сърдечно-съдовата система. Ако не премахнете дефицита на този елемент в тялото, тогава дори приемането на лекарства, които спомагат за нормализиране на кръвното налягане, може да не донесе положителен резултат.

Ето защо е много важно да се поддържа нормално не само налягането, но и нивото на йода в организма.

Установяването на липсата на йод в организма е съвсем просто. Има няколко симптома, които показват дефицит на йод:

  • чувство на слабост и студена, суха кожа;
  • наддавате допълнителен килограми без причина;
  • запек, диария и други проблеми с храносмилането;
  • главоболие, увреждане на паметта, депресия;
  • намалена сърдечна честота

Ако имате тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар, да се подложите на необходимите изследвания. Според техните резултати лекарят ще може да диагностицира проблема. Ако кръвното налягане се повиши, а на тялото липсва йод, тогава можете да се справите с този проблем с помощта на индийския метод за лечение на хипертония.

Йодът помага за стабилизиране на работата на сърцето и върши отлична работа при артериалната хипертония.

Провеждане на тази процедура е необходимо преди лягане. По време на сън тялото почива и е готово да възстанови необходимите хранителни вещества. С помощта на индийския метод, можете да се отървете от дефицита на йод, да възстановите имунитета, да стабилизирате работата на сърцето и да понижите кръвното налягане. Официалната медицина не дава обратна връзка за този метод на лечение, но онези, които са го опитали, оставят възторжени отзиви. За да се подобри ефективността на лечението, е необходимо да се спазва специална диета и да се води активен физически живот.

Режим на лечение

Методът е да се прилага ежедневно йод върху тялото с ленти на определени места. Необходими са ви пет процента разтвор на йод и памучни тампони. Най-добре е да провеждате такива курсове за лечение, например през есента и пролетта.

Индийският метод е ефективен, но не е панацея. С него можете да избегнете усложнения и да предотвратите по-нататъшното развитие на заболявания, но е невъзможно напълно да се отървете от болестта. Трябва да се проведат два курса. Първият курс продължава десет дни. Трябва да започнем от първиямарт и да го правим за десет дни. Вторият курс трябва да започне от двадесет и първи март и да продължи до тридесети.

Повторното лечение трябва да се извърши през септември по същия начин.

Къде да се използва йода?

Много е важно да се правят йодни ленти на определени места. На лявата китка, над костта около крака на десния крак, върху дясната китка, около левия крак, около левия лакът, над дясното коляно, около десния лакът, над лявото коляно, от лявото рамо до дясното бедро, от дясното рамо до лявото бедро.

Разбира се, йодът има някои противопоказания и трябва да се откажете от този метод, ако:

  • имате алергия към йод;
  • имате заболявания по кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *