Иконата на Богородица в село Желява цери болни от рак

Празникът на чудотворната икона на Света Богородица Всецарица – 18 август, всяка година става повод хора от различни части на България да разкажат за това, как им е помогнало святото изображение. Копия на иконата от атонския манастир „Ватопед” има в църквата „Свети Николай Чудотворец” на софийското село Желява и във варненския храм „Свети Атанасий”. Божията майка Всецарица помага при онкологични заболявания, за забременяване, както и за отказване от алкохолизъм и дрога.

Славата на иконата, която изобразява Богородица и Христос, седнали на трон, се носи от края на миналия век, след като в Гърция, Русия, Турция стават известни случаи на пълно оздравяване от рак. Чудеса не липсват и в България. Болна от рак жена от София научава за иконата в Желява.

След три идвания и поредната й проверка в онкологията изследванията установяват, че няма и следа от метастазите. Чудото не спира дотук – психично болната й дъщеря оздравява напълно.

Друга жена – Лиляна от столичния квартал „Орландовци”, също с раково заболяване, заявява писмено, че само силата на чудотворната икона Богородица Всецарица я връща към живота, след като лекарите не дават никаква надежда за нея.

Млад мъж пък се изцерява от рак на кожата с молитви пред иконата в Желява. Щастливо омъжена жена дълги години не може да забременее. Свещеникът от храма „Свети Николай Чудотворец” й казва, че желанието й може да се изпълни, ако много вярва и ако и двамата се молят от сърце. Жената ражда момченце, а като нея има и други щастливи майки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Д-р Людмила Емилова: Българските плодове са вълшебното хапче за вталяване
Next post Защо някои хора никога не хващат ковид?