Имате екзема? Това са най-добрите природни лекове

Екземата, известна още като атопичен дерматит, протича с червени сърбящи лезии по кожата. Дерматологът д-р Джон Антъни сподели кои са най-ефективните естествени средства за лечение на това неприятно състояние, подходящи за бебета, деца и възрастни.

Колоидно овесено брашно

То се използва като добавка към водата във ваната и лосиони за тяло. Помага за успокояване на възпалението, което е често срещано при екзема, споделя д-р Антъни.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет притежава антибактериални свойства. Въпреки че няма достатъчно данни за ползите му при екзема, дерматологът е категоричен, че употребата му няма вероятност да доведе до проблеми. Може да го добавите към водата във ваната.

Кокосово масло

Кокосовото масло има куп приложения в козметиката – от почистването на зъбите до кондиционирането на косата. Няма данни, които да доказват, че то е по-добро от останалите овлажнители. Но въпреки това д-р Антъни е убеден, че кокосовото масло може да помогне при екзема. Изберете необработен продукт, в който няма вложени допълнителни съставки.

Вазелин

Този продукт е отличен овлажнител. Не дразни кожата и обикновено не причинява алергии. Поради тази причина д-р Антъни го препоръчва при екзема. Той съветва да се нанася тънък слой върху влажна кожа.

Хладен компрес

Хладен компрес, приложена върху възпалена кожа, може да помогне за успокояване на болката и сърбежа, съветва дерматологът. След като отстраните компреса, внимателно втрийте в кожата овлажнител без аромат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.