Имате проблеми с бъбреците? Това е най-лесният начин да си помогнете

Бъбреците имат много важна функция в тялото ни. Те регулират количеството на водата и ни помагат за изчистване на токсини и отпадъчни продукти от кръвта.

Ето защо тяхното здраве е така важно за нашия организъм. Затова вижте кои лечебни йога пози да практикувате, ако страдате от проблеми с бъбреците.

Балансирайте на ръце – в клекнала позиция с длани на пода опрете леко свитите си колене над лактите и се опитате да останете само на ръце, като балансирате на тях. Тази позиция е за по-напреднали. Ако сте начинаещи, не е необходимо да отделяте краката си от пода.

Поза войн – стъпете с десния крак напред, като обърнете напречно лявото си стъпало. Повдигнете ръце с обърнати длани една към друга. Останете в тази поза в продължение на 5 вдишвания. После повторете същата процедура и с левия крак.

Поза куче – стъпете на земята и наведете тялото си напред, докато опрете ръце на пода, а торсът ви да е под ъгъл 90 градуса. Балансирайте тялото си в тази поза, като може леко да повдигнете краката си на пръсти. По този начин се подобрява кръвообращението на целия гръбначен стълб и кръста.

Странична дъска – балансирайте тялото си странично само на крак и ръка, като торсът е напълно отделен от земята. Погледът ви да бъде насочен към ръката, която е вдигната високо над главата ви. Начинаещите могат да се опират на лакътя и/или коляното си.

Извършвайки тези леки и приятни упражнения всяка сутрин или поне 3 пъти седмично, сами ще почувствате настъпващото облекчение и подобряване състоянието на бъбреците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Избягвайте тези храни за закуска, могат да съкратят живота ви
Next post Забранено за диабетици: 4 храни, които неочаквано качват кръвната захар