Индийски тамян срещу есенни болки в ставите

Индийски тамян срещу есенни болки в ставите

С настъпването на есента и пъстротата на цветовете като че ли се изострят и всичките ни сетива и цялото ни тяло търси синхрон с измененията в природата. Всичко изглежда по-силно: и радостта от изобилието на шарките, и тъгата, и меланхолията.

Организмът ни има способността да реагира на всяка малка промяна около нас. Въпреки факта, че се намираме в една непрекъсната цикличност и тялото ни има памет, все пак всяка смяна на сезона търпи определени физиологични трансформации в организма. За съжаление, най-често ставите са тези, които първи реагират на климатичните изменения.

Есента носи по-чести болки и оплаквания. „Болят ме коленете, сигурно ще се разваля времето.” И всичко това има своето логично обяснение. За щастие, има редица натурални продукти, които значително могат да облекчат и да предотвратят есенните ни неразположения.

Най-подходящи са тези, съдържащи глюкозамин, тъй като той е естествена съставка на ставите. Ефективна билка, пряко влияеща върху артрозното възпаление, е босвелията, или така нареченият индийски тамян. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина.

Произхождащ от Азия, джинджифилът има дълга история като традиционно противовъзпалително средство. Съвременни изследвания показват, че джинджифилът има противовъзпалителен, съдоразширяващ и антитромботичен ефект. Екстрактът от джинджифила подобрява кръвообращението и подвижността, действа и болкоуспокоително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *