Инсултът и инфарктът тръгват от зъбите

Нелекуваните зъби и често срещаният кариес могат да провокират много опасни заболявания и дори да причинят коронарна болест на сърцето и инфаркт. Хората с хроничен пародонтит са изложени на риск, а оставен без лечение, този процес провокира общо влошаване на здравето и развитие на сериозни заболявания.

Абсолютно вярно е, че болните зъби увеличават риска от мозъчен удар. Това е така, защото заболяването на венците е хронична бактериална инфекция, която атакува меките и твърдите структури, поддържащи зъбите, и причинява възпаление. А възпалението играе важна роля за развитието и влошаването на атеросклерозата, тоест, намаляване на лумена на кръвоносните съдове, което може да доведе до запушвания на кръвоносните съдове и инсулти.

При същото възпаление бактериите отиват в кръвта и така по-лесно стигат до сърцето, вадейки го извън ритъм.

Постоянното присъствие на инфекция в устната кухина изтощава имунната система, поради което при най-леката настинка везните се накланят по посока на заболяването и може да се развие възпаление навсякъде в лицево-челюстната област.

Освен това развалените или липсващи зъби значително намаляват ефективността на зъбните редици, което пряко влияе върху естеството на обработването и смилането на храната. Това влияе и на заболяванията на стомашно-чревния тракт, който е свързан с останалите органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Рецепта на д-р Нарам за лечение на синузит само с 2 съставки!
Next post Палмовото масло е по-отровно от живака