Какаото е много полезно за една специална част от тялото

Диетологът Людмила Микитюк разказа пред руски медии какви са многостранните полезни свойства на какаото. Специалистът подчерта, че става дума за натуралната какаова напитка, тъй като разтворимото какао съдържа химия и оцветители, а ползите от нея са не повече от 20%.

„Натуралното какао на прах е богато на витамини и минерали, които нормализират мускулната функция и помагат на хората с анемия, осигуряват костна плътност, необходими са за децата по време на активен растеж и за бременните жени, премахват лошия холестерол и почистват черния дроб, имат положителен ефект върху половите хормони, осигуряват деленето на клетките и растежа на тъканите, съдържат антиоксиданти, които предотвратяват рак, насърчават бързото заздравяване на рани“, каза Микитюк.

„Фенолите и процианидините подмладяват кожата, тъй като свързват колагеновите молекули и осигуряват твърдост и еластичност на епидермиса“, продължи диетологът.

„Меланинът предпазва кожата от увреждане от слънцето, а ниацинът подобрява състоянието на косата. Можете дори да си правите маски от какао. Испански учени са доказали ползите от какаото при цироза и чернодробна фиброза“, добави лекарят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *