Какви са ползите от белите череши и с какво превъзхождат червените?

През юни месец можем да си закупим едни от най-вкусните и сочни плодове – череши. По това време от годината те са най-сладки и най-полезни. Тук е моментът да споменем, че в плода се съдържа магнезий, манган, мед, желязо, калий, калций и други полезни вещества.

Тези плодове успяват да нормализират работата на чревния тракт, както и да ни предпазят от различни болести. Защо обаче белите череши са по-полезни от червените?

Днес ще си поговорим за белите череши и незаменимите ползи от тях. Цветът на белите череши е светъл заради по-малкото количество пигмент. Именно това ги прави по-подходящи за хора с алергии, както и за малки деца.

Ако сте склонни към алергии и често получавате обриви след хранителни натравяния задължително се насочете към белия сорт череши. В белите череши, освен всички полезни микроелементи, съдържащи се в червения сорт, се откриват и някои редки витамини като F и RR. Добре е да споменем, че желязото е в по-малки количества. Белите череши имат и друга особеност. Ако обичате да консумирате сушени плодове, отново изберете този сорт. При изсушаване полезните съставки не се губят. Белият плод е подходящ за хора, които имат пептична язва, бронхит, екзема, артрит или проблеми, свързани с дебелото черво.

Черешите имат свойството да пречистват тялото от токсини. Това се дължи изцяло на слабителното им действие. Подпомагат значително работата на храносмилателната система. Колкото до вкусовите свойства, белите череши са не по-малко апетитни от червените. Те лесно намират приложение в кулинарията. Използват се при направата на сладкиши, компоти, конфитюр и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *