Какво можем да излекуваме с ферментирал чесън в мед

Лечебните свойства на чесъна и меда са доказани още преди векове. Комбинацията от тези два продукта може да ви послужи като мощен имуностимулант, с който да подсилите имунитета си и да се предпазите от куп неразположения.

С тази смес човек би могъл да се поддържа здрав през цялата зима. Когато чесънът ферментира в мед, тогава действието и на двата продукта още повече се засилва. Консумирайки го на празен стомах, вие ще съумеете да се предпазите не само от настинките, но и ще се справите за нула време с редица други заболявания.

Какво да знаем за ферментиралия чесън в мед

Полезните действия на меда са безспорни. Когато е в комбинация с чесън, този продукт успява да засили действието на зеленчука. Само за една седмица човек може да се почувства завидно по-добре, ако ги консумира на гладно. Вариантите са два – да си направите паста или да си приготвите ферментирала смес.

Продукти за ферментирала смес:

• Мед;

• Чесън.

Това са само две съставки, за които сме сигурни, че присъстват във вашето домакинство. Тук обаче е много важно да споменем, че медът, който използвате, трябва задължително да е натурален. В противен случай действието му съвсем няма да е такова, каквото го описваме. Освен това фалшивият мед няма да позволи ферментацията да започне.

Начин на приготвяне на сместа:

За да се случват бързо нещата, предлагаме да притиснете скилидките с нож, така че да можете да отстраните по-лесно обелките ми, а и алицинът ще се освободи. Вземете един буркан и го напълнете с колкото се може повече почистени скилидки чесън. Залейте зеленчука с качествен мед.

Буркана с мед и чесън можете да затворите или да го оставите леко отворен. Дръжте на тъмно място. След няколко дни ще видите как по повърхността започват да се образуват мехурчета. В него момент затворете буркана и го обърнете с капачката надолу. Тези мехурчета са сигурен знак, че ферментацията е настъпила.

След няколко дни отново обърнете буркана и отворете леко капачката, за да може освободеният газ да излезе. Оставете тази смес за един месец на тъмно и хладно място, за да ферментира добре. След като премине това време, може да съхранявате в хладилник.

Всяка сутрин похапвайте по една скилидка ферментирал чесън в мед на гладно. До броени дни ще усетите завидна промяна. Имунитетът ви ще се подсили и лесно ще се справяте с всякакви вируси и настинки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Комбинацията от 3 съставки, която прави имунитета ни силен
Next post Защо масово започнаха да приготвят и пият тази зелена напитка?