Какво можем да лекуваме с конски кестени и ракия

Кестените са една от най-харесваните есенни ядки. Когато ги изпечем у дома, цялото помещение ухае невероятно. Те са не само вкусни, но и изключително полезни. В състава си имат диетични фибри, които ни помагат да се справим с наднорменото тегло. Разбира се, това съвсем не са единствените ползи, които можем да извлечем от ядката.

Днес ще ви разкажем нещо изключително любопитно, свързано с кестените. От край време нашите баби и дядовци са ползвали ядката като средство за справяне с различни неразположения. Съществува един лек от конски кестени и ракия, който може да ни помогне да се справим със сърдечна криза.

Как лекуват конските кестени и ракията?

Сърдечната недостатъчност е изключително сериозно състояние, което незабавно трябва да бъде консултирано с лекар. В никакъв случай не експериментирайте в домашни условия, преди да сте се посъветвали със специалист. Става въпрос за един от най-важните органи в човешкото тяло – сърцето. Състоянието, при което сърцето не е способно да изтласка достатъчно кръв към тъканите и не съумява да ги снабди с кислород, се нарича сърдечна недостатъчност. Често пъти това състояние бива съпроводено със задух, хрипове или кашлица.

Ако искате да си помогнете в такъв момент, можете да си приготвите следния лек, но в никакъв случай не бива изцяло да разчитате на него.

Ето как да си приготвите лек с конски кестени и ракия:

Нужни са ви 100 грама плодове от конски кестени, които предварително да натрошите. Залейте ги с литър ракия. За предпочитане е тя да бъде домашна. Тази смес затворете в съд за една седмица, в която да се накисват. След като премине това време, внимателно прецедете течността през марля. Съхранявайте в стъклена бутилка.

При необходимост можете да приемате по 20 – 25 капки, разтворени в малко вода. Не бива да приемате повече от 3 пъти дневно. Отново напомняме, че сърдечната недостатъчност е състояние, на което незабавно да обърнете внимание.

В никакъв случай не бива да експериментирате, преди да сте се консултирали с лекар. Грижете се за здравето си и реагирайте адекватно на всеки един сигнал, който тялото ви изпраща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лесни тибетски съвети за висок имунитет
Next post Какаото е много полезно за една специална част от тялото