Какво укрепва имунитета: Вижте как да сте здрави цяла година

Слънчевата баня не бива да бъде повече от 15-20 минути на ден. За да укрепите здравето си, трябва да стартирате първоначално с пет минути на ден под лъчите, заявява пред РИА Новости Андрей Тяжелников, който е главен специалист в първичното здравно обслужване за възрастни от московското министерство на здравеопазването.

„Слънцето допринася за производството на витамин D, който е важен за организма. Поради това е полезно да бъдете на слънце. Главното е да не прекалявате, за да не получите топлинен удар и да не се изгорите. За зрял човек са нужни 15-20 минути престой на слънце, като винаги се започва с не повече от 5 минути. Ако се отпускате по време на лятната отпуска на морето, не забравяйте да прекарате останалото време на сянка “, казва Тяжелников.

Когато се разхождате, трябва да носите летни шапки и леки, за предпочитане светли дрехи, пише БГНЕС.

Слънчевите лъчи укрепват имунната система. Те увеличават броя на белите кръвни клетки, известни като лимфоцити, чиято главна роля е защита срещу инфекции. Слънчевата светлина спомага за предотвратяване на заболявания на дихателните пътища и подпомага защитните сили на организма, като насърчава асимилацията на витамини С и D. Слънчевите бани контролират и високото кръвно. Жителите на по-слънчевите страни страдат по-рядко от сърдечносъдови заболявания, наднормено тегло и висок холестерол. В действителност ултравиолетовите лъчи подобряват метаболизма и по този начин са ефективна превантивна мярка при подобен род заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Проучванията показват: Зехтинът „смазва“ сърцето
Next post Войната с килцата: 2 подправки ни вталяват за дни