Как да запазите плажния си тен за по-дълго?!

Хубавите моменти по време на лятната ви почивка са толкова много, а времето лети толкова бързо, че никога не е достатъчно, за да се почувствате истински отпочинали и готови за връщане на работа. Когато сте на почивка сякаш времето лети. То тъкмо ви е стигнало да направите красив слънчев загар и е време да се върнете в реалността. Не ви е било лесно да натрупате тен за толкова кратко време и ви се иска да го запазите за по-дълго. Как да успеете?

Подгответе кожата си

Лоша идея е да се излагате на слънце на морето, ако досега кожата ви не е била погалена от слънчевите лъчи. Така рискувате да изгорите много бързо, а кожата ви да стане червена вместо с бронзов загар. Затова една седмица преди заминаването на морето започнете да я подготвяте. Взимайте си по няколко минути слънчеви бани на терасата, в градината (ако имате такава) или в парка. Направете така, че по-големи части от тялото ви да поемат слънчеви лъчи, за да подготвите кожата си за предстоящото плажуване.

Хидратирайте и овлажнявайте

Един от ключовете за запазване на тена за по-дълго е постоянното хидратиране и овлажняване не само по време на почивката ви на морето, но и дълго след нея. Печенето на слънце пресушава кожата и я прави податлива на лесно лющене. Този естествен процес се забавя, ако ежедневно прилагате овлажняващи и хидратиращи продукти върху кожата. Те ще я предпазят от обелване и сухота, които са главните виновници за бързата загуба на натрупания тен.

Хладка или студена вода

Колкото по-топъл душ взимате, толкова по-дехидратирана и суха става кожата, особено след излагане на слънце. За да запазите тена си, взимайте хладки или студени душове.

Не правете пилинг

Пилингът изстъргва горния слой на кожата и спомага за по-бързото падане на тена. Ако не искате той да избледнее, изчакайте с пилинга няколко седмици преди да започнете да го правите отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post За бърза реакция: Домашни рецепти борят високото кръвно
Next post Домашен крем против стрии – за подхранена и красива кожа